Advium

Aktuellt

Jacob af Forselles har utsetts till ny VD för Advium från och med den 1 augusti 2024

08.04.2024

Vi är glada över utnämningen av Jacob af Forselles till ny VD för Advium Jacob kommer att tillträda som VD för Advium i augusti 2024 och samtidigt som medlem i eQ-koncernens ledningsgrupp.

Janne Larma, Adviums grundare och långvariga VD, kommenterar Jacobs utnämning: "Jag är mycket nöjd över utnämningen av Jacob till VD för Advium. Hans breda erfarenhet inom investmentbanking, som omfattar både rådgivande- och kundperspektiv, tillsammans med hans omfattande investeringserfarenhet, gör Jacob exceptionellt väl lämpad att leda Advium. Tillsammans med Benedict Landtman (Head of M&A) och Henrik Calton (Head of Real Estate), samt andra specialister inom Advium, utgör Jacob en del av ett mycket erfaret och dedikerat team att betjäna Adviums kunder.”

Jacob af Forselles, född 1973, har över 20 års erfarenhet av företagsköp, investeringar, strategiarbete, samt ledning av kunskapsintensiva team. För närvarande arbetar Jacob som strategichef på Konecranes. Tidigare har han arbetat som investeringschef på Ahlström Capital och haft olika befattningar på Investeringsbanken Mandatum. Han är även ordförande för Finlands Industriinvestering och medlem i styrelsen för Livränteanstalten Hereditas. Jacob har en magisterexamen från Hanken och en juristexamen från Helsingfors universitet.

Janne Larma, Adviums nuvarande VD, kommer att övergå från sin operativa roll vid årets slut. Janne kommer att fortsätta som Adviums styrelseordförande från och med den 1 augusti 2024.

02.05.2024 - Advium rådgivare vid försäljningen av Bredis retail park

Advium agerade som rådgivare till säljaren när eQ Commercial Properties sålde Bredis retail park i Bredvik, Esbo till Swiss L...

26.04.2024 - Advium rådgivare i det offentliga kontanterbjudandet för Purmo Group

Ett konsortium bestående av fonder förvaltade av Apollo och Rettig har formats med syftet att genomföra ett frivilligt rekomm...